Smartlog v3 » En tjaldrygers log » Angående skyderiet på Christiania
Opret egen blog | Næste blog »

En tjaldrygers log

Let's smoke it da fuck up

Angående skyderiet på Christiania

24. Apr 2005 18:20, Hovedet

Jeg har her samlet en række links angående skyderiet på Christiania, der desværre resulterede i drabet på den 26-årige Morten Holmberg.

Torsdag eftermiddag affyres mindst 35 skud på Christiania. En dræbes og tre andre såres, men ikke dødeligt. Politiet formoder, at der er tale om et opgør mellem rivaliserende bander, der ønsker at kontrollere det lukrative hashmarked. Et hashmarked, der blev frisat efter politiets rydning af Pusher Street, skønt politiet naturligvis afviser, at de rydningen skulle have forårsaget torsdagens skyderi. (Artikel).

Dagen efter skyderiet blev afholdt en mindehøjtidelighed på Chrstiania. Flere hundrede var mødt frem og flagene gik på halv. »Ord er kun fattige. Der er blevet stukket en kniv ind i hjertet på os alle sammen. Før var hashsalget på Christiania om ikke legalt, så i hvert fald båret af ideer. Nu er det båret af frygt«, sagde Lene Matthies i sin tale, hvor hun også fordømte rydningen af Pusher Street. Ikke et særlig godt tidspunkt at bringe politik ind i billedet. Christianitterne forbliver delte i spørgsmålet om hvorvidt tragedien kunne være undgået, og om hvorvidt hashen har plads i fristaden. (Artikel)

Den 25. april bliver en 25-årig irakisk mand fængslet ved grundlovsforhør. Han nægter sig skyldig. (Artikel). Samtidig intensiverer politiet sin synlighed på Christiania som følge af skyderiet, mens Klaus Bondom, de radikales bud på en overborgmester, den 28. april udtaler til Politiken, at man bør genåbne Pusher Street. At lukningen var en fejl.

Den 7. maj indrømmer politiet, at man stadig er meget langt fra et opklaring af drabet. Omkring 10 mænd formodedes at have deltaget. (Artikel). Og nu er Christiania nærmest affolket. Folk er bange for at komme.

Arkiv

Relaterede